Mälestise nimi Paul Sieversi rist ja hauaplaat, 1880 (marmor, dolomiit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat, Hauarist.

Ajastuomase kujundusega kunstiväärtuslik hauatähis 19. saj. lõpust.

Kirjeldus

Hauatähis 19 sajandi lõpust. Tõenäoliselt Eestisse eksporditud. Tähis koosneb jalamile asetatud profileeritud servadega, alt ümaralt laienevast ristist (kõrgus 130cm, haarade laius 60cm) ja horisontaalsest hauaplaadist. Risti jalamil tondoformaadis reljeefne Paul Sievers´i marmorportree (34 x 29cm), mida piirab pärg (vanik). Selle all eenduval tahukal: AUF WIEDERSEHEN! Hauaplaadi (dolomiit?) mõõtmed: 53 x 127cm. Tekst: WIER RUHET IN GOTT/ MEIN INNIGGELIEBTER GATTE/ GRAF PAUL SIEVERS/ ERBHERR ZU WILSENHOF/ NEUHALL/ UND EICHENANGERN/
GEB. DEN 27-TEN MAI 1827/ GEST. DEN 20-TEN MÄRZ 1880/ JOH XIV.V.19 JESUS SPRICHT/ JCH LEBE/ UND IHR SOLLT/ AUCH LEBEN.

Kaitsevööndi piirid näidatud KKT juurde lisatud skeemil.