Mälestise nimi Tornikell, I.C.Schwenn, Riia, 1903 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Kell, Tornikell.

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 107

Materjal: pronks.
Autor, valmistamise koht: I. C. Schwenn, Riia
Mõõtmed: kõrgus ca 88 cm (koos krooniga ca 103 cm); löögiringi Ø 101 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülaosas valutekstiriba: GEGOSSEN VON J. C. SCHWENN RIGA. 1903
valutekstiriba ümber löögiringi: EHRE SEI GOTT IN DER HÖHE
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Avara suudmega pronksivalu tornikell, mille ülaosas ca 3, 5 cm laiune valutekstiriba: ääristatud mõigas- ja paelvööga ning kartushimotiiviliste dekoratiivdetailidega. Umbes 4 cm laiune valutekstiriba ümber löögiringi. Kell on talale jäigalt kinnitatud, lüüakse tilast (tila õiges kõrguses). Kella pealispind tugevasti oksüdeerunud.
Kiriklikkude mälestusmärkide registreerimise töö Lihulas 1933. aasta suvel (TÜ raamatukogu käsikirjade osakond, fond 55, nim. 3, sü. 98), lk. 38: Suur kell: Gegossen von. I. E. Schwenn Riga 1903. Ehre sei Gott in der höhe und Frieden auf Erden - 40 puuda
Koostas Sirje Simson, kunstiajaloolane