Mälestise nimi Kroonlühter kuue tulega, 19.saj. algus (pronks, kullatud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Kroonlühter on Eesti kirikutes väheesinev näide kristallkaunistustega valgustist. Mälestis moodustab osa kirikusisustuse tervikust.

Muinsuskaitse all alates 01. august 1973.a.

Materjal: messing, pronks, klaas, kristallklaas.
Tehnika: kullatud, trugitud, valatud.
Dateering: 19. saj. algus
Mõõtmed: üldkõrgus (metallosa) 62 cm; laius max 48 cm, min 42 cm; haara kõrgus 10,5 cm, pikkus 17,5 cm; kristalltilga kõrgus ca 5,3 cm; kristalltilguti kõrgus ca 11,3 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kristalltilgutid, klaasist rasvataldrikud (4 tk).
Kroonlühter restaureeriti 1990. aastate algul. Restaureerimise käigus lisati puudunud kristallosad ja kaks messingist rasvataldrikut.
Koostas : Egle Tamm, kunstiajaloolane.