Mälestise nimi Küünlajalg, 19.saj. (messing)

Muinsuskaitse alla võetud kui antikvaarse väärtusega kiriklik tarbeese 19. sajandist

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980. aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestis nr. 215

Tehnika: treitud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Vene töö
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: kõrgus ca 26 cm, jalami Ø ca 12, 7 cm, pealt ca Ø 5, 8 cm
Märgid (meistrimärgid): Jalami serval halvastiloetavalt vabrikutempel (?) - võimalik, et Vene töö
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Küünlajalg tugevasti mustunud, oksüdeerunud, kriimustustega; rasvataldrik lopergune.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Väga lihtne sileda ümarsamba kujulise varrega klassitsistlikku tüüpi küünlajalg ümmargusel, servast profileeritud lamedal jalamil; tipneb kergelt kausja rasvataldrikuga (sarnane kui reg. nr. 16429 ja 16430 ning registrisse mittekantud küünlajalg, end. nr. 216-k, millise asukoht aastast 1995 teadmata). Jalami serval halvastiloetavalt vabrikutempel (?) - võimalik, et Vene töö, 19. saj. II poolest. Jalami põhjakatteks puidust ketas.
Koostas Sirje Simson, kunstiajaloolane