Mälestise nimi Seinalühter, 19.saj. (messing)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Valgusti, Seinavalgusti.

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1980.aastast – Haapsalu rajooni kohaliku tähtsusega kunstimälestised nr. 192 ja 193.

Materjal: pronks, messingplekk.
Tehnika: stantsitud, valatud.
Dateering: 19. saj.
Mõõtmed: Laius max 35,5 cm, sügavus max (rasvataldrikuid arvestamata) 17 cm.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kaks valatud haarade ja messingplekist stantsitud rasvataldrikute ja küünlapiipudega kolmeharulist eklektilist seinalühtrit, mis on kujundatud akantusmotiividest, rasvataldrikuil – luuderohumotiiv, küünlapiibud kuue kroonlehega kelluka kujulised, seinaplaadi keskme moodustab sile ovaalne kõrgendus (kaboshon), mis on ääristatud lookleva paelaga kokkuköidetud lillekimbust. Seatud elektrile, juhtmed kinnitatud messingplekist klambritega. Seinalühtrid paiknevad koori põhja- ja lõunaseinal.
Koostas: Sirje Simson, kunstiajaloolane.