Mälestise nimi Audru kirikuaia piirdemüür

Märksõna(12)

Ehitised, Kompleksid, Sakraalkompleks, Rajatis, Piire väravaga, Ehitiste liigid, Rajatis, Piire, Piire väravaga, Ehitusperioodid, 1841-1917, 1521-1710.

Tüüpiline kirikuaia piirdemüüri näide

Kirjeldus

Madal maakividest laotud poolkaarekujuline müür piirab kirikuaeda Audru-Tõstamaa maanteest ning kiriuaia peavärava eelsest parkimisplatsist. Kiririkuaia väravapostid (4 tk) on põletatud tellistest, kaetud plekiga. Maantee poolsest küljest viib kirikuaeda trepp. Piirdemüür on seestpoolt maapinnaga tasa, mida osaliselt on põhjustanud kindlasti pinnase täitmine ning tõus.

Ajalugu

Piirdemüüri põhi võib olla kirikuga üheaege so 17. sajand. Värvaehitised on pigem 19. sajandi II poolest, samast ajajärgust on arvatavsti ka praegune piirdemüür.

Kaitsevööndi ulatus

Kultuuriministri käskkirjaga 21.06.2006 nr 208 "Kultuurimälestisele kaitsevööndi määramine" (RTL, 04.07.2006, 52, 967) kehtestati mälestistele reg nr-tega 8304, 16599-16607, 16609-16611 ja 16613-16617 ühine kaitsevöönd.