Mälestise nimi Pärnu Ammende villa kõrvalhoone

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Elamukompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Osa terviklikust juugendstiilis ansamblist

Kirjeldus

Kõrvalhoone ehitati 1905-1906.a. Selles asusid kojamehe korter ning pesuköök. Hoone arhitektuur tunduvalat tagasihodlikum võrreldes peahoonega, kuid moodustab siiski ühtse ansambli. 1929.a. avati villas suvekasiino. Pärast II maailmasõda oli villas sanatooriumi klubi. Hetkel asub hoones hotell.

Ajalugu

Projekteeris ja ehitas Peterburi F. Mieritzi ja J. Gerassimovi arhitektuuri- ja ehituskontorist, valmis 1905.a. Abihooned, teenijatemaja ning triiphoone valmis aastail 1905-1906.a