Mälestise nimi Küünlajalg, 19. saj. (messing, treitud)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Mälestise tunnus

Väärtuslikud kui ajastule iseloomulik tarbekunsti näide, mis kuulub kiriku tarbekunsti kollektsiooni, ning olulised kiriku interjööri terviku seisukohast

Muinsuskaitse all 1978. aastast

Tehnika: valatud, treitud, kullatud.
Autor, valmistamise koht: vabrikutöö
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: kõrgus 45 cm, jalami külje laius 14 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pseudogooti stiilis kujundatud küünlajalg on kellukakujulise küünlapiibuga. Tüves koosneb siledast ja sihvakast kolme mõikaga sambast. Jalam on kolmnurkse põhiplaaniga, püramiidjalt tõusev, toetub kolmele suhteliselt kõrgele käpale. Küünlapiip, mõikad ja jalam on kaunistatud reljeefse akantusornamendiga, jalami kolm külge reljeefsete inglitega (üks igal küljel)
Kokku 4 samasugust altariküünlajalga. Paarik reg. nr. 1859