Mälestise nimi Tool, 19. saj. (puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus, Mööbel, Istemööbel.

Tehnika: tisleritöö, nikerdatud, polsterdatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi II pool
Mõõtmed: üldkõrgus 96,5 cm; istme kõrgus 46 cm, sügavus 42 cm, laius 50 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): vana mardikkahjustust. Restaureeritud ennistuskoja Kanut poolt 2002. a.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Tool uusklassitsistliku kujundusega: esijalad on alt ahenevad kannelüüritud sambad, mis istmeosa (sarja) ja jalgade ühenduskohtades on liidetud rosetiga dekoreeritud klotsiga. Seljatoe ilusambad on kannelüüritud balustrid, all lõpevad loorberivanikuga, ülal klotsid (samasugused kui jalgadel) ja seenekübarataolise treitud detailiga. Istme ja seljatoe sarikaosa on kaunistatud voolitud taimeleheornamendiga. Seljatoe ülemine keskelt kummuv põikpuu tipneb festoonilaadse pärjaga. Iste ja seljatugi on polsterdatud, kaetud veinipunase sametriidega ning ääristatud kollase ilunööriga.
Kuulub komplekti tugitoolidega reg. nr. 1876 – 1877 ja toolidega reg. nr. 1878 - 1881