Mälestise nimi Ikoon "Kolmainsus" Vändra EAÕ kirikust, 19.saj. II pool (õli, puit)
Mälestise vana number 15.III 25 k-3

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omases teostuslaadis õigeusu sakraalkunstiteos – iseloomulik näide vene 19. sajandi II poole ikoonimaalist

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (15. III 25 k-3)

Materjal: õli, puit.
Autor, valmistamise koht: Vene koolkond
Dateering: 19. sajandi II pool (viimane veerand)
Mõõtmed: mõõtmed: valgusmõõt 123 x 52 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ikooni ülaservas ikooni nimi eesti keeles (gooti kirjas): Pühha Kolmainus.; selle all kirikuslaavi keeles: Cвятая. Троица.
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tumenenud, värvikiht krakeleerunud, keskel põletusjäljed, kohati väikseid värvikadusid
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Kolme laua ümber istuvat inglit (Vana Testamendi Kolmainsus - 1. ,
pildiava kaarja ülaosaga (ikoonitahvli mõõtmed avast suuremad). Arvatavasti pärineb ikoon Vändra õigeusukirikust, raamistus – Tuhalaane kirikust
Idaseinal, ikonostaasist põhja pool