Mälestise nimi Kroonlühter viie tulega, 18.saj. II pool (klaas, kristall)
Mälestise vana number 15.III 19 k-20

Kunst, Materjal, Klaas, Kristall, Objekt, Valgusti, Laevalgusti.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule omase kunstilise kujundusega suurejooneline kristallist kroonlühter 18. sajandist

Ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võtmiseks inventariseeritud 1983 (nr. 15. III 19 k-20); inventariseerimisel 1983 paiknes kirikus lõunapoolsena

Materjal: kristall, klaas.
Tehnika: lõigatud, pressitud.
Dateering: 18. sajandi II pool
Mõõtmed: kõrgus ca 74 cm (alumise klaasmunata), Ø ca 64 cm (koos rasvataldrikutega ca 72 cm), küünlahaara Ø 2 – 3 cm; ehishaara Ø ca 1, 5 cm, rasvataldriku Ø ca 10, 5 cm, klaasmuna kõrgus ca 16 cm, obeliski kõrgus ca 21 cm, balustrikujulise ehisdetaili kõrgus ca 6
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, defektne: alles 5 küünlahaara (kuues küünlahaar pooleks murdununa pööningul, alles 6 allrea ehishaara (neist 2 katkised, 2 eemaldatud ehishaara on lahtiselt arvatavasti koos teise kroonlühtri (reg. nr. 19471) osadega hoiustatud kellatornis); ül
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Keerdvarreliste haarade ja rohkete ehisdetailidega kristallkroonlühter,
algselt arvatavasti 8 küünlahaara vaheldumisi 8 keerdotsaga ja obeliski kandva ehishaaraga; tipus 8 tammelehekujulise ripatsiga keerdotsaga ehishaara; tüvis balusterjas, allotsas tilgakujuline kristallmuna.
Eeskojas