Mälestise nimi Karikas, 19.saj. (valge metall, hõbetatud, graveeritud)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega sakraalese historitsismiajast 19. sajandist

Muinsuskaitsearvel alates 1997 (57-a)

Materjal: messing (?), valge metall, hõbe (?).
Tehnika: graveeritud, hõbetatud, kohrutatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajandi I pool (osaliselt?)
Mõõtmed: kõrgus 25, 8 cm, kupa Ø ca 12 cm, jalami Ø ca 12 cm
Märgid (meistrimärgid): -
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): kupa küljel vapi kohal initsiaalid M M R; vutlari seespool ülaservas tindiga: Testama
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): üleni oksüdeerunud, kullatis kulunud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Suur armulauakarikas, kupa kaunistatud Roseni aadlivapiga ja loorberilehtedest ornamendiga,
valge metall (hõbe?), kohrutatud, graveeritud, osaliselt kullatud kupa seest, huuläär, vapp); osaliselt messing(?), hõbetatud,
huuläär kitsa profileeritud randiga, kupa allosas loorberilehevöönd, pungisel ja jalamil akantusvöönd; vapikujutiseks tagakäppadel sammuv vasakpöördes lõvi, kilbi ülanurkades ja lõvi tagajalgade vahel rosett. Karika hoidmiseks on nahkvutlar (pealt rohelist värvi, kulunud, rebenenud, mardikkahjustust; hoitakse altariseinas olevas kapis)