Mälestise nimi Püha vee anum, 19. saj. (messing, seest tinutatud)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Tehnika: kohrutatud, valatud, tinatatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: üldkõrgus 76 cm, kaaneta kõrgus 54,5 cm; kaane läbimõõt 46 cm, jalami oma 34 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Paiguti oksüdeerumisjälgi, kaas lopergune. Anum vajaks puhastamist.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lihtne, karikaskrateeri kujuga, mahukas, jalal seisev, kahe sangaga ja kaanega anum. Voluudikujulised sangad asuvad, erinevalt klassikalisest vormist, mitte kehami alaosa paisutusel vaid lehterjalt laieneva ülaosa küljes. Siledapiinalise anuma ainsaks kaunistuseks on profileeritud koonusjalt tõusev jalam ja profileeritud kaas. Viimane tipneb ristikuleheristiga.