Mälestise nimi Raamatukogutool, 19.saj. I pool (puit)

Menetleja: kunstipärandi nõunik, Jüri-Martin Lepp

Kunst, Materjal, Tekstiil, Puit, Objekt, Mööbel, Istemööbel.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui Leonhard Vene (härra Vene) kogusse kuuluv ajastule iseloomuliku kujundusega biidermeierstiilis mööbliese 19. sajandist

Muinsuskaitse all alates 1994.a.

Materjal: puit, vineer, tekstiil.
Tehnika: lõigatud, nikerdatud, tisleritöö, polsterdatud.
Autor, valmistamise koht: tundmatu eesti mööblitisler
Dateering: 19. sajandi I pool (L. Pärtelpoeg: umb. 1820)
Mõõtmed: kõrgus ca 82 cm, istme kõrgus ca 39 cm (padjata), istme laius eest ca 50 cm, tagant ca 53 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): määrdunud, kulunud, väheseid kattevineeri kadusid, istmepadi kulunud, määrdunud, katkine
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): biidermeierstiilis tugitool - lühikese istmega, nn. raamatukogutool, seljatoe ehislõige kujundatud palmeti ja voluutidega, käetoed lõpetab plastiline delfiinipea (samasugune kui reg. nr. 20082)
lahtine istmepadi, tekstiilkattega.
Puit (lepp), tüvimahagonivineer, tekstiilkattega istmepadi,
Asub toolide toas
Lühiannotatsioon (sisearhitekt Leila Pärtelpoja andmed): Tüüpiline külgraamkonstruktsioon, lepapuit, seljatoel tüvimahagoni vineer. Istmepind lühike ja lai, kasutati raamatukogutubades, seina ääres, kahel pool raamatukappi, sekretäri või lauda. Selline mööbel kuulub seinavaate kujunduse hulka ja teda ei nihutatud ruumis ringi. Lühike iste selleks, et tool ei jääks jalgu. Väheesinev seljatoe kujundus.