Mälestise nimi Altarimaal «Issanda muutmine», C. Walther, 19. saj. (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Altarimaal.

Mälestise tunnus

Maal omab muinsusväärtust, mis põhineb kunstniku meisterlikkusel. Maal on näide 19. saj. traditsioonilisest altarimaalist. (L.Krigoltoi, 2001)

Kirjeldus

Ristkülikukujulisel alusraamil lõuendile on õlivärvidega maalitud traditsioonilise kompositsiooniga natsareenlik tseen “Kristuse kirgastamine”. Vaataja suhtes perspektiiviga alt üle on kesksel kohal heledate soojade toonide taustal valges toogas Kristus, tema kohal hallidest pilvedest vaatavad alla 12 inglit. Keskplaanil vasakul küljel on Mooses ja Peetrus, maali all, esiplaanil maastik ja kolm istuvat figuuri, neist paremal, punases toogas Johannes. Kogu värvigamma on pruunikas. (L.Krigoltoi, 2001)

Maarja kabelis

Altarimaali ja retaabli konserveerimistööde aruanne. Tallinn 2001. (MKA arhiiv)

Altarimaali "Kristuse kirgastumine" konserveerimistööde aruanne. Tallinn 2008. (MKA arhiiv)

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Carl Siegismund Walther, Tallinn
Mõõtmed: alusraami h 364, 5 cm, laius 213 cm, paksus 3,6 - 4 cm (L.Krigoltoi, 2001)
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Pildi all, vasakus nurgas tumedal taustal on signatuur: CW P: 1833
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): konserveeris restauraator Mare Tael (AS KAR- Grupp) 2001. aastal
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): pildiava piirab kullatud raamliist.