Mälestise nimi Laualühter kolme tulega, 20. saj. (raudsepis)

Kunst, Materjal, Metall, Tavametall, Objekt, Valgusti, Lauavalgusti.

Kirjeldus

Rahvusromanilises stiilis laualühter kolme tulega on sepis, milles on kasutatud raudlatti, raudlehte, plekki ja vasklehte. Lühtril on neli rullunud akantuslehest jalga, tüveseks kandiline raudlatt, mida ümbritseb spiraalse liigendusega lintidest ažuurne kera. Tüves lõpeb sõõriga, mille sees on neliksiir vasest käppristiga. Sõõri välisküljele kinnituvad ühel kõrgusel lõppevad spiraallatist haarad. Küünlataldrikud on madalad, lainelise servaga, küünlapiip on kujundatud neljast õie kroonlehest. Haarale on lisatud klambritega peale plekklindist õrnad kaunistused. (L.Krigoltoi, 2001)

Asukoht kirikus: altaril.

Mälestiseks tunnistatud 1983 - obj. nr. 626-K

Materjal: raud, vask.
Autor, valmistamise koht: tundmatu meister
Dateering: 20. sajand
Mõõtmed: h 50 cm, alt 31 x 32, 7 cm, rist 7 x 7 cm, taldriku Ø 7, 6 cm, tüvese spiraali h 11 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): pind roostetab, vasest rist tuhmunud mustaks. Kaunistused klambritega on kõik alles. (L.Krigoltoi, 2001)
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Lühter on seadistatud elektrisüsteemile. Elektripirnid on sileda küljega piimklaasist küünalde tipus. (L.Krigoltoi, 2001). Paarik mälestisega reg. nr. 2281. Komplektis mälestisega nr 2119.