Mälestise nimi Ikoon "Püha Maria, apostel Paulus ja Jevdokia", 19/20.saj. (õli, lõuend, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud portreelise maaliviisi kohta.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1999. a.

Materjal: lõuend, puit.
Dateering: 19. saj. lõpp - 20. saj. algus
Mõõtmed: 95,3 x 76,3 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud apostel Peetrus koos kahe naismärtriga. Usukannataja Maria (мц. Мария) elas 4. sajandil ning hukati aastal 346. Naismärter Eudokia (мц. Евдокия) hukati u. aastal 160. Peetrus (Cв. aпостол Петр), Andrease vend oli kalamees Galileas, kellest sai üks Jeesuse 12 jüngrist. Ta oli koos Jakoobus Vanema ja Johannesega Kristusele vaimse