Mälestise nimi Ikoon "Kaasani Jumalaema", 19.saj. I pool (õli, puit, messing, hõbetatud)

Seisund: asukoht tuvastamata

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Ikoon kuulub iseloomuliku esemena õigeusu kiriku kunstipärandi hulka, olles ühtlasi näidiseks õigeusu ikoonimaalis viimastel sajanditel levinud portreelise maaliviisi kohta.

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1999. a.

Materjal: puit, messing.
Dateering: 19. saj. II pool
Mõõtmed: 22 x 17,5 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): "Kaasani Jumalaema" (”Богоматерь Казанская”) ikoonil kujutatakse Jumalaema büstina ning Kristuslast frontaalselt temast vasakul. Legendi kohaselt ilmus 1579. a. Ivan Julma vallutuse järgses Kaasanis väikesele tüdrukule unes Jumalaema, kes käskis tal ühes teatud kohas maad kaevata. Kaevatigi ning leiti uus Jumalaema ja Kristuslapse ikoon, mida hakati nimetama “Kaasani Jumalaemaks”.