Mälestise nimi Holdre mõisa tall

Mälestise tunnus

Ainus Holdre mõisa peahoonega ansambliliselt seotud kõrvalhoone, mille arhitektuur haakub peahoone omaga. Hoonetüübi omapärane näide.

Kirjeldus

Sõidukite paigutamiseks ehitatud kuur on 1-korruseline poolkelpkatusega hoone. Sarnaselt peahoonele on ilmestab kuuri fassaade klombitud maakivi ja pritskrohvi segatehnika, mida on kasutatud kuuri arhitektuuris domineerivate neljatahuliste tulpade juures. Tulpade vahed on täidetud rõhtlaudisega, teepoolsel fassaadil ka ukseavadega, milles kahe poolega avatäited sõidukite jaoks. (Ants Hein, 1984)

Ehitatud 20. sajandi alguses. (Ants Hein, 1984)