Mälestise nimi Kirst, 1685? (puit, raud, sepis)

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Sisustus, Kirikusisustus.

Mälestise tunnus

Kirstul on kultuuriline väärtus – sellega viidi 1944.a Eestist Rootsi koguduse vara. Moodustab osa kirikuinventari tervikust.

1944.a viidi Rootsi ja tagastati 2002.a aprillis Rootsi Ajaloomuuseumi poolt

Materjal: puit, raud.
Tehnika: sepistatud.
Dateering: 1685?
Mõõtmed: h 65 cm; plaat 105 x 53 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Puidust kirst on kaane siseküljele pliiatsiga kirjutatud aastaarvu põhjal valmistatud 1685. Kirst on jalgadeta; kaas on lame; külgedel sangadeks sepisrõngad. Kirst on olnud suletav ühe esiküljel paiknenud lukuga. Kirst on lihtne, ainsateks kaunistusteks on olnud lukuplaat ning põõnad: esiküljel kaks vertikaalset põõna, külgedel kaks vertikaalset põõna, millele kinnituvad sangad ja üle kummagi nurga kulgevad põõnad. Koostas: Egle Tamm, kunstiajaloolane.