Mälestise nimi Elamu J.Vilmsi tn 7

Mälestise tunnus

Miljööväärtuslik terviklikult säilinud art-déco’like fassaadidega elamu. Hoone 1928. aasta projekti on valmistanud arhitekt Karl Treumann.

Kirjeldus

Kui palju on siin ärakasutatud varasema hoone osi ei ole selge, kuna kõik nähtavad hoone osad pärinevad sellest ajast. Kahekorruselisel rõhtpalkidest puitelamul on omapärane art-déco’lik ilme, head proportsioonid, kuid detailidest üsna lihtne. Hoone on terviklikult säilinud, vaid algne peauks on mitte sobiva vastu välja vahetatud. Hoone on ehitatud elamuks ja sellisena ka kasutatud kuni käesoleva ajani.

Elamu on 1928. aastal projekteerinud arhitekt Karl Treumann.

Kaitsevööndi ulatus

J. Vilmsi t. 7, J. Vilmsi t. 9, J. Vilmsi t. 16/Tina t. 2 ja J. Vilmsi t. 18/Tina t. 1 elamute ühine kaitsevöönd vastavalt lisatud plaanile.