Mälestise nimi Altari ja kantslikatete komplekt (antependium, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate, koorirõdu puldi kate, puldikate), 1904. a, annetanud C.von Uexküll (villane kangas, linane kangas, aplikatsioon, tikand, narmad)

Kunst, Materjal, Tekstiil, Objekt, Tekstiil, Kirikutekstiil.

Mälestise tunnus

Omaaegse kirikusisustuse näidisena on kirikutekstiilide komplekt eksemplariks 20. sajandi alguse kunstkäsitööst. Annetustekst lisab komplektile ajaloolist väärtust.

Komplekt on muinsuskaitse all alates 2006. a.

Materjal: siid, linane riie, villane riie, siidniit, metallniit, brokaatlõng.
Tehnika: aplikatsioon, tikand, narmad.
Dateering: Annetatud 1904. a.
Mõõtmed: altarikate 433 x 103 cm, kantsli puldi kate 68,5 x 45,5 cm, kantsli ääre katte laius 39 cm, koorirõdu puldi kate 74,5 x 46 cm, puldi kate 54 x 46 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kõikide katete voodrile on maalitud annetustekst: "gestiftet 1904 von B-nin Clara Uexküll".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Komplekti on kogudusele 1904. a. annetanud paruniproua Clara von Uexküll (sünd. Walter, 1821 - 1909), kes oli Vigala kiriku õpetaja pastor von Buschi naiseema (andmed mag. art. M. Raabe). Liturgiliste katete komplekt on värvilt must ja kaunistatud värvilises tikandis ning aplikatsioonis teostatud ristidega (siidkanga värvid on roheline, valge ja pruun, lõnga värvid on hall ja valge, metall-lõng, narmad on mustad ja valged). Komplekt koosneb viiest osast: altarikate, kantsli puldi kate, kantsli ääre kate, koorirõdu puldi kate ja veel üks puldi kate.