Mälestise nimi Altarimaal "Kolgata", 17.saj. lõpp (õli, puit)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Altarimaal, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Altarimaal "Kolgata" on iseloomulik näide tõenäoliselt altariseinaga üheaegselt 17. saj. lõpul valmistatud baroksest altarimaalist. Kolgatateemalise maali paiknemine altariseina ülaosas järgib ajastule tüüpilist skeemi, kus suur maal altriseina allosas kujutas tavaliselt "Püha õhtusöömaaega" (Vigala altariseina "Püha õhtusöömaaeg" eemaldati 19. saj. ja asub praegu käärkambris) ja väiksem maal seina ülaosas "Kolgatat". Mälestis moodustab osa kiriku ajaloolisest interjöörist.

Arvele võetud Rapla raj. RSN TK otsusega nr. 32, 24.02.1982.

Autor, valmistamise koht: u 17. saj. lõpp
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Puit liitekohtadest lahti kuivanud, sellest tulenevalt vertikaalsed praod