Mälestise nimi Ikoon"Jumalaema Kristuslapsega" ikonostaasil, 19.saj. (õli, puit, messing, hõbetatud)
Mälestise vana number 12. III 9 k-13

Kunst, Materjal, Puit, Metall, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Ikoon, Sakraalmaal.

Mälestise tunnus

Iseloomulik näide vene õigeusu kirikutes 19. saj II poolel levinud ikoonitüübist.Kuulub tervikkompleksi ikonostaasiga.

Materjal: messing, puit, hõbe.
Dateering: 19. saj viimane kolmandik
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Ikoonil on kujutatud täisfiguurina Jumalaema, kes seisab pilvedel ja hoiab vasakul käel istuvat Kristuslast. Kristuslaps parema käega õnnistab, vasakus hoiab maakera. Ikoon on kaetud hõbetatud ja kullatud messingkattega. Nimbuste välisservad on perforeeritud, ikooni ääred kaetud taimornamendiga. Massiliselt toodetud ikoonitüüp.