Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 8, 1907.-1914. a

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Kirjeldus

Hoone on kahekordne ristkülikulise põhiplaaniga elamu, mille hooviküljel on väljaehitisena trepikoda. Fassaadi keskrisaliiti markeerib akna ja kolmnurkviiluga frontoon, mida kaunistavad profileeritud otstega talad. Korruste vahel kulgeb simss, nurkadel on liseenid. Akende ümber on saelõikeornamendiga ümbrislauad, nende kohal karniisid. Aknad on uuendatud. Hoone peafassaadil on kahetiivaline valgmikuga tahveluks. Maakivisokkel on rõhutatud vuukidega, keldri akendel on tellissillused. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Viilkatus on kaetud eterniidiga.

1907 – 1914 aastal ehitatud historitsistlik puitelamu.