Mälestise nimi Puitelamu Tartus Lepiku 12, 1907.-1914. a

Mälestise tunnus

Hoone on iseloomulik näide Tartu 20. saj. alguse üürielamust, mis moodustab ühtse ansambli samasse ajastusse kuuluvate kõrvalasuvate üürimajadega.

Kirjeldus

Hoone on ristkülikulise põhiplaaniga elamu, mille hooviküljel paikneb väljaehitisena trepikoda. Hoonet ilmestavad korruste vaheline konsoolsimss ning nurgaliseenid. I korruse akendel on saelõikeornamendiga ümbrislauad ja karniisid, II korruse akendel ainult saelõikeornamendiga ümbrislaud. Esifassaadil on 2 valgmikuga kahetiivalist tahvelust. Hoonel on rõhutatud vuukidega maakivisokkel. Keldri akendel on tellistest sillused. Seinad on palkidest, välisviimistluseks on laudis. Viilkatust katab plekk.

1907 – 1914 aastal ehitatud historitsistlik puitelamu.