Mälestise nimi Puitelamu Tartus Tähe 7, 1907.a.

Menetleja: Tartu Linnavalitsus, Hanna Raadik

Mälestise tunnus

Puitelamu Tähe 7 on dekoori rikkuse poolest üks esinduslikumaid näiteid Tartu 19. sajandi II poole ja 20. sajandi alguse historitsistlikust puitarhitektuurist. Mälestis moodustab osa Karlova ajaloolisest miljööst.

Kirjeldus

Ristküliku kujulise põhiplaaniga hoonel on väljaehitis tänava nurgal (algselt pood) ja hoovis (tagumine trepikoda). Maja katab madal viilkatus. Elamu akna- ja uksepiirded on kaunistatud rikkaliku saelõikes ornamendiga. Välisuste varikatused on rikkalikult dekoreeritud sepisega. Majas on neli korterit. Trepikoja laes on juugendlik maalitud ornament, seintel maalitud marmoreering. Kõik korteriuksed (4) on algupärased, sh on kolmel uksel säilinud algupärane käepide (uus käepide on 2. korruse lõunapoolsel uksel). Muistsed on ka trepikoja välisuste käepidemed ja fassaadil paiknevad uksekella nupud.

Historitsistlik elamu on ehitatud 1907. aastal.