Mälestise nimi Alatskivi mõisa kõrvalhoone 2, 19. saj
Mälestise vana number K

Märksõna(8)

Ehitised, Kompleksid, Mõisakompleks, Kõrvalhoone, Ehitiste liigid, Kõrvalhoone, Ehitusperioodid, 1841-1917.

Mälestise tunnus

Piirkonna suurimasse mõisaansamblisse kuuluva majandushoone näide, mis esindab 19. sajandi teise poole iseloomulikke ehitustraditsioone. Mälestise tunnuseks on algupärane hoonemaht, arhitektuursed kujunduselemendid ja ehituskonstruktsioonid.

Kirjeldus

Historitsistlik puhta vuugiga maakivihoone. Kaetud viilkatusega, millel tellistest räästakarniis. Kaetud eterniitkattega. Katusel on olnud väikesed vintskapid, kuid hetkel alles ainult üks.
Hoone nurgad ja avad markeeritud punaste tellistega.
Esifassaadil olnud algselt 2 suuremat kaarjat ava, millest üks on ehitatud ümber aknaks ning teine ukseks, mõlemaid on tunduvalt vähendatud. Äärmine avatäide kinni müüritud. Lisaks eelnimetatule 2 akent.
1990. aastatel tehtud omavolilisi ümberehituste käigus on pandud sobimatud uksed, esikülje aknad erinevat värvi.
Hoone tagakülje seinas 6 akent.

Ehitatud 19. sajandi teisel poolel.