Mälestise nimi Tammneeme rannakaitsepatarei, 1928-1930. a.

Menetleja: Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor, Silja Konsa

Märksõna(9)

Ehitised, Kompleksid, Militaarkompleks, Militaarrajatis, Ehitiste liigid, Militaarehitis, Militaarrajatis, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Ajastu tüüpiline kindlusrajatis, ajaloo oluliste sündmustega seotud rajatis.

Kirjeldus

Patarei koosneb neljast betoonist silinderajast kahurialusest, mis paiknevad meetripaksuste rinnatiste taga. Kuid ainult ühe kõrval oli betoonvarjend meeskonnale ja laskemoonale. Patarei vasakul tiival paikneb betoonist komandopunkt. Tagapool vanal kaldaterrassil oli sõjaväelinnak. Maanteelt patareini ehitati munakivitee.

Ajalugu

Rajati 1920. aastate algul nn. vana positsiooni komandipunkt. Peagi leiti õigustatult et tulesektor on väheefektiivne. Olukorra parandamiseks projekteeriti senisest edela poole kaldaterrassile uus, mille eeltööd algasid 1928. 1930 valmisid kõik neli kahurialust. tööd kestsid 1934.a.-ni.

Lisatud skeemil.