Mälestise nimi Keskväljak 2 // 3 // 4 // Posti tn 3 // Rüütli tn 1
Mälestise registri number 27009/52

Inspekteerimise kuupäev: 04.07.23

Menetleja: Järvamaa nõunik, Madis Mikkor

Mälestise kirjeldus

Tihedalt hoonestatud kinnistu.
Rüütli tn 1 - viilkatusega piklik nurgamaja, paikneb pikema küljega Rüütli tn pool, hoone põhjapoolne osa on puidust, lõunapoolne osa paekivist, hoone keskel võlvkelder.
Keskväljak 2/Posti tn 3 - viilkatusega L-kujulise põhiplaaniga nurgamaja, Posti tänava poolne maht kõrgema katusega, hoovi pool katusel vintskap, tõenäoliselt on Keskväljaku poone maht ehitatud hiljem kui Posti tn äärne hoone.
Keskväljak 3 - polkelpkatusega ristkülikukujulise põhiplaaniga 1-korruselisele katusekorrusega tänavaäärsele hoonele liitub hoovi pool 2-korruseline viilkatusega tiib, hoone on kellerdatud. Tänavapoolse hooneosa algne maht on üldjoontes säilinud.
Keskväljak 4 - viilkatusega ristkülikukujulise põhiplaaniga hoovimaja, idapoolses küljes kitsas viilkatusega tiibehitis. Algne põhimaht säilinud, idapoolne tiib on hilisem.