Mälestise nimi Hospidali tn 22
Mälestise registri number 27007/30

Mälestise kirjeldus

Sümmeetriline klassitsistlik eenduva portikuse ja frontooniga helehalli pritskrohviga krohvitud puithoone. Krohv on paigaldatud puitliistudest raabitsvõrgule. Korruste vahele on ehitatud plekiga kaetud vahekarniis ja profileeritud räästakarniis. Esimese korruse sissepääsu (kahepoolne klaasidega puituks) ääristab neli kivist sammast, millele toetub kumera põhiplaaniga sepispiirdega rõdu. Rõdu kohal on kivist ümarkaarega eest avatud tuulekoda, mille küljed on akendega suletud. Frontoonil on ümar kaaraken. Hoonel on uued sisse avanevad rohelised koopiana valmistatud puitaknad. Säilinud on vana trepikoja puitaken tagaküljel. Esimese korruse akende ülemine osa on ümarkaare kujuline ja keerukama krohvitud piirdega. Teise korruse aknad on ristküliku kujulised ja lihtsama krohvitud piirdega. Tagaküljel on nelja paneeliga puituks ja keldrisissepääsuks vasakpoolses otsas on kolme tahvliga puituks.
Hoonel on tsingitud trapetsprofiilplekk-katus, kaks krohvitud lihtsat korsten, katuseluuk. Sokkel on viimistletud tumehalli pritskrohviga, soklis on ümarad tuulutusavad.