Mälestise nimi Esplanaadi tn 5
Mälestise registri number 27007/286

Mälestise kirjeldus

krundil on kaks ehitist: elumaja ja abihoone. Elumaja on restaureeritud, klassitsistlikus stiilis, silekrohviga krohvitud palkhoone. Hoone parempoolse külje nurgas paikneb frontooniga risaliit. Esiküljel puitukse kohal puidust rõdu. Ukseni viib betoontrepp, mille madalate külgpiirete peal on kaks betoonkera. Kolmandaks korruseks on ristkatusega torn, mille esiküljel suur kaaraken. Torni tipus on puitvarras. Enamik akendest on vanad puitaknad osaliselt kititud klaasidega, kolm akent on asendad uute puitakendega. Akendel on Pärnule iseloomulikud profileeritud tuuleliistud ning horisontaalne impost. Hoone katusekatteks on punane valtsplekk. Kolmas korrus on eluruumidena välja ehitatud, selleks on tänava poole lisatud väike vintskapp ja hoovi poole suurem vintskapp. Hoovi pool on kitsa vertikaallaudisega verandamaht.
Kõrvalhoone on pikk, kahest abihoonest kokku ehitatud, valtsplekist pultkatusega ehitis. Tänavapoolne kuuri maht on vahedega punasest vertikaallattidest puudekuur. Tagumine hooneosa on punase horisontaallauaga viimistletud pesuköök, millel on vana telliskorsten, kalasamamustriga laudisega puituks ja kaks vana kuue ruuduga puitakent.

Inventeerimiskaart