Number: 258
Nimetus: Pärnu vana (Kalamehe) sõjaväelinnak
Dateering periood: Tsaari
Dateering aasta:
Seisukord: Hea
Kasutus: Jah
Lisainfo: Ümber- ja juurdeehitused nõukogude perioodil. http://www.ra.ee/kaardid/index.php/et/map/view?id=229203) NL aja lõpus oli seal Pärnu sõjaväe majavalitsus. http://www.ra.ee/kaardid/index.php/et/map/view?id=229203) "Leiti, et otsekohe tuleb korda teha kaks linna omandis vana kasarmut ja ehitada kaks uut. … Vanade kasarmute remondi kohta arvas kindral, et piisab, kui remontida Kalamehe tänava kasarmu, kuhu paigutatakse ajutiselt üks rood, kuna teise roodu võtab oma katuse alla Waldhofi vabrik, millega ettevõtte direktor Zigmundt silmapilk nõustus. Linnapea Brackmanni rõõmuks, kes igat linna kopikat ihnsalt hoidis, jäigi Riia tänava kasarmu remontimata ja Kalamehe kasarmu tegi augusti lõpuks korda meister K. Klein 2995.50 rubla eest."