Number: 281
Nimetus: Kuressaare kindluseraudtee
Dateering periood: Tsaari
Dateering aasta:
Seisukord: Halb
Kasutus: Jah
Lisainfo: Osaliselt kasutuses. Ümber- ja juurdeehitused saksa perioodil. Roomassaare sadam – Kuressaare. Algselt 750 mm laiuse raudtee ehitamist alustas 1917.a. algul Vene Armee Väliraudteede Valitsus. Sakslaste saabudes 21.10.1917.a. ehitati liin ümber 600 mm laiuseks ning kogu Saaremaa raudtee edasist ehitamist ja haldamist hakkas juhatama Sõjaväe Väliraudtee ehk HF (Heeresfeldbahn). Raudtee sai alguse Roomassaare sadamakailt ja suundus Kuressaare kesklinna, liini kogupikkuseks koos haruteedega oli 8 km. Selle liini hilisem vaksal asus aadressil Allee tn. 6. Kogu liin suleti 1940.a. oktoobris kui mittevajalik. Vaksalihoones Allee 6 tegutseb praegu kohvik. Raudtee on kantud veel 1946.a NL kaardile.