Number: 330
Nimetus: Valga kasarmulinnak
Dateering periood: Tsaari
Dateering aasta: 1908
Seisukord: Hea
Kasutus: Jah
Lisainfo: 3. ü-j-pataljonile osteti 1923.a tsaariaegsed Klasmanni kasarmud, Kuperjanovi tn, 2 2-korruselist puithoonet (fassaadil 10 akent) jm hooned. Enamlased olid neid kasutanud hobusetallidena. Remont lõppes 1928. http://eestielu.delfi.ee/valgamaa/elu/valga-ja-militaaria?id=63693998 (Meelis Kivi): "3. üksik jalaväe pataljon asus aga tänase Valga ainsa valgusfoori kõrval asuvas sõjaväelinnakus, kus on tegutsemas SA Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsioon oma sõjandusliku muuseumi ja muude tegevustega. Iseenesest on nimetatud linnak olnud seotud sõjaväega juba 1908. aasta maikuust alates, mil Tsaari-Venemaa hakkas sinna rajama nn Klasmani kasarmuid. Nii et militaariat on Pika - Kungla tänavate ristmiku kanti jagunud juba 103 aastat." Tsaariajal Vladimiri ja Tapamaja tn nurgal (http://eestielu.delfi.ee/valgamaa/elu/valga-ja-militaaria?id=63693998 Ümber- ja juurdeehitused eesti ja nõukogude perioodil.