Number: 97
Nimetus: Kaitseliidu peastaap
Dateering periood: Eesti
Dateering aasta: 1929
Seisukord: Hea
Kasutus: Jah
Lisainfo: 1911. aastal ehitatud kahekorruselisele kivielamule lisati 1928. aastal mansardkorrus ja maja kõrvale hakati ehitama Tallinna malevale uut maja (arhitekt Artur Perna, ehitusettevõtjad Reinhold Treubeck ja Villem Hanstein). Maja õnnistati pidulikult sisse järgmise aasta 31. augustil. krundi sügavuses kõrgete vertikaalakendega liigendatud võimla, keldrikorrusel olid 50 meetri pikkune siselasketiir, söökla ja veeremänguruum. Võimlat kasutasid kaitseliitlaste kõrval ka mitmed pealinna koolid ja muud asutused. Kahekorruselisele majale 1934. aastal ehitada peale veel kolm korrust ja alumisi korruseid ümber ehitada. Vastav leping ehitusettevõtja Johannes Trumpiga sõlmiti 1. juunil ja maja sai valmis (A. Perna projekti järgi) juba 1. detsembriks.