Close help

Kultuurimälestiste riikliku registri fotokogu sisaldab suure valiku Muinsuskaitseameti projektdokumentide arhiivis leiduvate fotode, diapositiivide ja negatiivide digitaalseid koopiaid alates 1955. aastast. Fotodele on jäädvustatud rikkalik kultuuripärand esemete, ehitiste, maastike ja muude mälupaikade näol.  

Fotokogu vahendusel on võimalik tutvuda ka Dan Lukase Kärdla linna ajalooliste fotode ja postkaartide koguga.

Fotokogu jaguneb mälestiste ja fotograafi põhiselt - Veljo Ranniku ning Jaan Vali koguks.  Jagunemise leiate veebilehe vasakpoolsest rippmenüüst. Detailotsingu võimalus on loodud alajaotuse „Filtreerimine“ alla, kus saab otsida nii mälestise liigi, alamkogu kui objekti aadressi kaupa ning kasutada lahtrit „Pildi nimetus“ tekstiotsingu väljana.

Fotokogus olevate piltide kasutamiseks  palume võtta ühendust Muinsuskaitseameti arhiiviga (arhiiv@muinas.ee). Samale aadressile on oodatud veateated ja täpsustused.

 Fotode tellimisel palume esitada järgmised andmed:

1)      Kogu liik nt arheoloogia fotokogu

2)      Foto autor  nt E. Väljal

3)      Foto allkiri  nt Otepää linnamägi, geodeesiapost idajalamil . Kui  allkirjast ei selgu objekti täpne nimetus palun lisage mälestise nimetus või registri number Linnus reg nr 13160

4)      Pildistamise aasta nt 1985

5)      Foto number  nt 12/53

Fotokogus olevatele fotodele viitamisel on nõutavad järgmised elemendid: Autor (id), ilmumise aasta, pealkiri, interneti-aadress (külastamise kuupäev).

Nt E. Väljal (1985 ) Otepää linnamägi,  geodeesiapost idajalamil. http://register.muinas.ee/admin.php?menuID=photolibrary-cmtype-46 ( 28.01.2015 )

Mälestise põhiandmete juures galeriis olevaid fotosid ei ole võimalik Muinsuskaitseameti arhiivist tellida. Originaalfailide saamiseks palume pöörduda fotode autorite poole.     

Nimetus: J. Öertal, maal "Püha õhtusöömaeg" Kogu liik: Kunsti fotokogu