Mälestise nimi Asulakoht

Arheoloogia, Elupaigad, Asulakoht.

Arheoloogilise kultuurkihi olemasolu.

Mälestise kirjeldus

Muistis asub Läänemaal Lihula vallas Võhma külas, peamiselt Mäe ja Jaani talude ümbruses ja nende vahele jääval alal. Asula idapiiriks on Mäe talu krundi idapiir, läänepiiriks Laari talu, põhjapiir kulgeb endise Pere (Lehtla) talu varemete kohalt ja lõunapiir Mäe talu õue lõunapiiri kohalt. Nii on asula ala pikkus NS suunas ca 120 m ja laius ca 100 m.
Asula kultuurkiht paikneb suhteliselt kõrgel, põhja suunas madalduval maal, kõrge põllumaa ja madalama võssakasvanud heinamaa piiril. Kultuurkihti leidub Mäe ja Laari talude hoonete ümbruses ja õueaiamaadel, osaliselt on asula ala söödis. Kasvab ka suuri põlispuid. Kultuurkiht on ca 0,4 m paksune, suhteliselt intensiivne, eriti Mäe talust põhja ja loode pool. Mullas leidub põlenud raudkive. Muistisena rahuldavalt säilinud.
Dateeritav II aastatuhandesse.

Mälestis on avastatud septembris, 1985.