Mälestise nimi Ohvriallikas

Arheoloogia, Kultuspaigad, Ohvriallikas.

Arheoloogilise kultuurkihi olemasolu. Maastikuliselt eristatav. Kirjalikult fikseeritud pärimus.

Mälestise kirjeldus

Muistis paikneb suhteliselt madalal vesisel maal, võsaservas. Tegu on 2,5 m läbimõõduga ja kuni 1 m sügavuse allikalohuga, millest voolab lääne-loode poole välja 1,5 m laiune oja. Viimane on alates kümnekonna meetri kauguselt allikakohast 1 m laiuseks kraaviks kaevatud. Allikalohus varem asunud puust raketest ei ole midagi säilinud. Allika idakaldal kasvab remmelgas, sellest ida pool saar, Põhja pool algab lepavõsa. Allikast talu poole kasvavad mõned kased, edelas paar kuuske. Allikas on muistisena hästi säilinud.

Asukoht Sepa talu elumajast sadakond meetrit lääne pool.

Mälestise ajalugu

Muistis on dateeritav II aastatuhandesse. Allika vett olevat vanasti silmahaiguste raviks kasutatud.

Kaitse alla kuulub allikas ja kaitsetsoonina vähemalt 5 m laiune vöönd selle ümber.