Mälestise nimi Maal "Nagu natüürmort", E. Kits, 1968 (guašš)
Mälestise vana number K 230

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartu maakonna vaneminspektor, Inga Raudvassar

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Improvisatsiooniline ja abstraktne maal "Nagu natüürmort" on iseloomulik näide kunstnik Elmar Kitse viimasest loomeperioodist 1960. aastate lõpus ja 1970. aastate algul. Teostatud kunstiliselt heal tasemel. Mälestis moodustab osa TÜ ajaloolisest kunstikogust.

Kaitse alla võetud 06.09.1978.

Materjal: paber.
Tehnika: guaššmaal.
Autor, valmistamise koht: Elmar Kits
Mõõtmed: 48x57 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): all paremal signatuur: E. Kits 68. Raami tagakülje ülaosas pliiatsiga: "E. Kits "Nagu natüürmort" (kaks korda üksteise all - E. T.) guašš 1968"; raami küljel: FI-11895.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 2007- Asub TÜ Füüsikainstituudi raamatukogus.
2016 - Asub TÜ PHYSICUMis ruumis nr 305.