Menetleja: Muinsuskaitseameti Põlvamaa vaneminspektor, Viktor Lõhmus

Kirjeldus

Kivikalme asub tasasel maastikul. Ümbrusest tõuseb kalme madala kühmuna veidi kõrgemale, kusjuures maapinnast paistab välja ka kivinukke. Kalme suurus põhja lõuna suunas on 30 m ja ida-lääne suunas 29 m. Kalme põhjaotsast on 1970. aastate alguses kive ära veetud ( Mälestise kirjeldus on koostatud mälestise passi põhjal).

Asukoha kirjeldus

Kivikalme asub endise jaotuse järgi Põlva kihelkonnas. Kivikalme jääb Vooreküla-Puskaru maantee 20 kilomeetri lähedusse, maanteest ligikaudu 90 m lääne poole. Talu hoovis olevast mälestisest ohvrikivi „Ukukivi“ reg nr 10988 umbes 90 m lõunasse.

Kalme kuulub arvatavasti I aastatuhande I poolde. Kalmet arheoloogiliselt uuritud ei ole.

Muinsuskaitseseaduse järgi on kaitsevööndiks 50m laiune maa-ala mälestise piirist arvates .