Mälestise nimi Kivikalme

Inspektor: Muinsuskaitseameti Tartumaa vaneminspektor, Ingmar Noorlaid

1. Inimluude, arheoloogilise kultuurkihi olemasolu.
2. Kalmekonstruktsioonide olemasolu.

Mälestise kirjeldus

Kalme on väiksem kui kalme reg nr 11026. Ida-lääne suunas on pikkus 10 m ja põhja-lõunasuunas 6 m. Sammaldunud kivid on pooleldi pinnasest väljas, nii et kalme kõrguseks on umbes 0,5 m (Mälestise kirjeldus on koostatud mälestise passi põhjal).

Mälestise asukoha kirjeldus

Kivikalme asub endise jaotuse järgi Võru maakonnas Põlva kihelkonnas. Kalmegrupp, mälestised reg nr 11026-11028, jäävad Akste-Häätaru maanteelt lõunasse keeravast külavaheteest loodesse. Kalme reg nr 11027 ja kalme reg nr 1126 äärevared puutuvad kokku.

Mälestise ajalugu

Kalme kuulub I aastatuhande I poolde. Teateid kalmete on olemas O. Ugarti poolt 1922. a koostatud Põlva kihelkonna muististe kirjelduses, lk 18 (käsikiri Ajaloo Instituudis). Leidude kohta teateid ei ole (Mälestise ajalugu on koostatud mälestise passi põhjal).