Mälestise nimi August Jakobsoni (1904-1963) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti kirjaniku, riigi- ja ühiskonnategelase hauaga.

Mälestise kirjeldus

August Jakobsoni hauaplatsi suurus on 3.30 x 3.50. Hauatähis on tumehallist graniidist, poleeritud hauatahvel mõõdus 0.87 x 0.50 x 0.15, millel on sisseraiutud tekst:
Aug. Jakobson
2.IX 1904 - 23.V 1963

Mälestise asukoha kirjeldus

August Jakobson haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592762.1 y:549379 / B:59°28'11.00" L:24°52'15.69".

Mälestise ajalugu

August Jakobson (1904-1963) oli eesti kirjanik, riigi- ja ühiskonnategelane. Ta lõpetas 1926. aastal Pärnu Ühisgümnaasiumi ning õppis aastatel 1926–1935 Tartu Ülikoolis majandus- ja arstiteadust. Aastatel 1940–1941 töötas ajalehe Kommunist toimetuses ning oli kirjastuse Ilukirjandus ja Kunst peatoimetaja. Teise maailmasõja ajal korraldas ta NSV Liidu tagalas eesti kirjanduselu. Nõukogude perioodil oli ta mõnda aega Eesti Nõukogude Kirjanike Liidu esimees, aastatel 1950–1958 Eesti NSV Ülemnõukogu Presiidiumi esimees ja esimehe asetäitja. August Jakobson on kirjutanud romaane, lühiproosakogumikke, muinasjutukogusid, novelle ja näidendeid. Tuntuks sai naturalismimõjulise romaaniga "Vaeste patuste alev". Agust Jakobson suri 1963. aastal ning maeti Tallinna Metsakalmistule.