Mälestise nimi Raimund Kulli (1882-1942) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti dirigendi ja helilooja hauaga.

Mälestise kirjeldus

Raimund Kulli haud asub teatritegelaste matusepaigas. Hauatähis on punakast graniidist, lihvitud, kaarja ülaservaga hauasammas mõõtudega: laius 50 cm, suurim kõrgus 33 cm, väiksem kõrgus 28 cm, paksus 10 cm. Sambal on sisseraiutud tekstialune riba, selles kõrgreljeefsed tähed:
Raimund Kull
3. 10. 1882
10. 10. 1942

Mälestise asukoha kirjeldus

Raimund Kulli haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592581.5 y:549017.9 / B:59°28'5.31" L:24°51'52.62".

Mälestise ajalugu

Raimund Kull (1882-1942) oli eesti dirigent ja helilooja. Ta sündis Narvas Kreenholmi Manufaktuuri puusepa peres. 1896. aastal lõpetas ta Narvas venekeelse algkooli. Miina Härma ergutusel ja Jaan Tamme toetusel õppis Kull aastatel 1900-1906 Peterburi konservatooriumi trombooni erialal, aastatel 1906-1909 oli ta trombonistina praktikal Peterburi Keiserliku Muusikaseltsi sümfooniaorkestris. Töötas orkestrandina ja dirigendina Peterburis, Kaasanis, Rostovis ja Krimmis. 1912. aastal naasis Eestisse ja asus tööle Estonia peadirigendina. Alates 1920. aastast oli Kull Estonia dirigent, aastatel 1930-1942 aga muusikajuht. Raimund Kull oli 1919. aastal Tallinna Kõrgema Muusikakooli (hilisema Tallinna Konservatooriumi) üks asutajaid. Ta on kirjutanud ka sümfooniaid, puhkpillipalu ning mõned koorilaulud.