Mälestise nimi Adolf Vedro (1890-1944) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti helilooja ja pedagoogi hauaga.

Mälestise kirjeldus

Adolf Vedro hauaplatsi suurus on 3.40 x 3.60. Hauatähis on dolomiidist, kaarja ülaservaga hauatahvel mõõdus 0.27 x 0.40 x 0.04.Tahvlit ääristab kõrgreljeefne tammelehtedest vöönd. Keskosas asub tekst:
Helilooja
prof. Adolf Vedro
Sünd. 16. X 1890
Surn. 27. IX 1944

Mälestise asukoha kirjeldus

Adolf Vedro haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592765.4 y:549327.3 / B:59°28'11.13" L:24°52'12.41".

Mälestise ajalugu

Adolf Johannes Vedro (1890- 944) oli eesti helilooja ja pedagoog. Ta sündis puutöölise pojana Narvas. 1914. aastal kolis Tallinna ja õppis seal helilooja P. Süda juhatusel komponeerimist. Jätkas õpinguid aastatel 1915-17 Petrogradi konservatooriumis kompositsiooni ja kontrabassi erialal. Lõpetas 1936. aastal kompositsiooni ja kontrabassi eriala eksternina Tallinnas. Oli samal ajal ka muusikateoreetiliste ainete ja kontrabassi õppejõud. Vedro koostas õpikuid ja avaldas muusikakriitilisi artikleid. Ta on kirjutanud ooperid Kaupo (1932), Muistne mõõk (1939) ja Libahunt (lõpetamata). Ta on loonud ka instrumentaalmuusikat: kantaate, sümfoonilist muusikat aga ka koorimuusikat ja muusikat sõnalavastustele.