Mälestise nimi Aino Tamme (1864-1945) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti laulja ja pedagoogi hauaga.

Mälestise kirjeldus

Aino Tamme hauaplats on ühine Jaan Tammega. Hauaplatsi suuruseks on 3.35 x 3.25. Hauatähis: punakast graniidist, lihvitud, ülaservast kaarjas hauatahvel mõõdus 0.30 x 0.50 x 0.05, kuhu on sisse raiutud tekst:
Helikunstnik
Aino Tamm
22. dets. 1864 - 7. dets. 1945

Mälestise asukoha kirjeldus

Aino Tamme haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592768.4 y:549333.1 / B:59°28'11.22" L:24°52'12.78".

Mälestise ajalugu

Aino (Anu) Tamm (1864-1945) oli eesti laulja ja pedagoog. Aino õppis vallakoolis, hiljem Tarvastu kihelkonnakoolis. 1886. aastast õppis ta Peterburis laulmist ning 1891. aastal alustas Aino kontserttegevust. 1897. aastal lõppesid Aino Tamme ametlikud õpingud ning ta suundus õppereisidele Saksamaale, Itaaliasse ja Prantsusmaale. 1902. aastal naases Aino kodumaale. Alates 1915. aastast töötas ta pedagoogina ning aastatel 1923-1935 õppejõuna Tallinna Konservatooriumis. Aino Tamm oli esimene Eesti kutseline laulja. Ta mõjutas oluliselt eesti soololaulu arengut, tõi kontserdilavale eesti rahvalaulu ja lõi selle esitustraditsiooni. Avaldas 1923. aastal trükis oma repertuaaris olevate rahvaviiside seaded.