Mälestise nimi Voldemar Melliku (1887-1949) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti skulptori hauaga.

Hauatähise asub maapinnal ja selle mõõdud on 43x68 cm.

Mälestise asukoha kirjeldus

Voldemar Melliku haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592769.6 y:549352.3 / B:59°28'11.25" L:24°52'14.00".

Mälestise ajalugu

Voldemar Mellik (1936. aastani Melnik) (1887-1949) oli eesti skulptor. Ta sündis Purtse külas koolmeistri pojana ja õppis Narva linnakoolis. Hiljem õppis Stieglitsi kunstikoolis ning aastatel 1914-1918 jätkas õpinguid Peterburi kunstide-akadeemias. Alates 1920. aastast töötas Mellik Pallases skulptuuri- ja joonistusõpetajana. 1935. aastal asus ta Tallinna Riigi Kunsttööstuskooli õppejõuks ja skulptuuritöökoja juhatajaks. Tema kunstilooming on realistlik, stilismi- ja ekspressionismisugemetega. Mellik on teinud mitmeid hauamonumente ja Vabadussõja mälestussambaid, kavandas Kadrioru lossi aiapoolse fassaadi baroksed pronkskujud Koit ja Hämarik (hävisid II maailmasõjas), valmistas pronksist lõvid Kadrioru administratiivhoone sissekäigule. Tema tuntumad skulptuurid on Laps kassidega, Hommik, Mõtleja, Ekstaas, Puhkaja ning portreed Fr. Kuhlbars, Poisi pea, Kalamees Karepalt, K. E. Sööt, J. Hurt, M. Härma.