Mälestise nimi Günther Reindorffi (1889-1974) haud

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti graafiku ja pedagoogi hauaga.

Kirjeldus

Günther Reindorffi haua tähis on tumehallikast graniidist hauakivi poleeritud esiküljega, millel sisseraiutud tekst:
Günther Reindorff
26 I 1889
14 III 1974

Asukoha kirjeldus

Günther Reindorffi haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592789.4 y:549343.2 / B:59°28'11.90" L:24°52'13.44".

Ajalugu

Günther Reindorff (1889-1974) oli eesti graafik ja õpetaja. Ta sündis Peterburis kõrgema tolliametniku peres, 1897. aastal kolis perekonnaga Tallinna. Reindorff õppis Stieglitzi kunstikoolis Peterburis ning lõpetas kooli tarbekunsti erialal 1913. aastal. Õpingute järel reisis Reindorff Prantsusmaale ja Hispaaniasse, kuid seoses I maailmasõjaga suunati ta tagasi Venemaale. 1920. aastal tuli Reindorff tagasi Tallinnasse ja varsti pärast seda alustas tööd joonistamise õpetajana Tööstuskunsti koolis ning alates 1922. aastast graafikakunsti osakonna direktorina. Reindorffi loomingu paremikku kuuluvad graafilised lehed "Tuuleiil" (1943), "Võrgukuurid" ja "Õhtu Vormsi saarel" (mõlemad 1943) ning illustratsioonid Puškini "Muinsasjuttudele" ja Kreutzwaldi "Eesti rahva ennemuistsetele juttudele".