Mälestise nimi Georg Otsa (1920-1975) haud

Mälestise puhul on tegemist kuulsa eesti laulja hauaga.

Georg Otsa haua tähis on graniidist hauatahvel, millel kõrgreljeefne poleeritud tekst:
Georg Ots

Asukoha kirjeldus

Georg Otsa haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592785.5 y:549441.2 / B:59°28'11.73" L:24°52'19.66".

Ajalugu

Georg Ots (1920-1975) oli eesti laulja. Ta sai hariduse Prantsuse Lütseumis ja itaallannast muusikaõpetaja käe all. Aastail 1944-1946 õppis ta Tallinna Muusikakoolis laulmist ning 1951. aastal lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi. Lühikest aega oli ta ka mõlema õppeasutuse direktor. Georg Otsa repertuaar ja rollide ampluaa oli lai: ta laulis nii ooperites, muusikalides, tema repertuaaris oli ka palju levilaule ning ta mängis ka mitmes muusika- ja mängufilmis.