Mälestise nimi Paul Kerese (1916-1975) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti maletaja hauaga.

Paul Kerese haua tähis on graniidist hauatahvel kõrgreljeefse poleeritud tekstiga:
Paul Keres

Asukoha kirjeldus

Paul Kerese haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592784.1 y:549438.3 / B:59°28'11.69" L:24°52'19.47".

Ajalugu

Paul Keres (1916-1975) oli eesti maletaja, rahvusvaheline suurmeister ja malekirjanik. Ta lõpetas 1934. aastal Pärnu Poeglaste Gümnaasiumi ja õppis aastatel 1937-1943 Tartu Ülikoolis matemaatikat. Juba noorukina võitis Keres tähtsaid maleturniire. 1937. aastal sai ta rahvusvaheliseks suurmeistriks. 1939. aastal võitis Eesti võistkond, kuhu kuulus ka Keres, Buenos Airese maleolümpial pronksmedalid. Keres oli NSV Liidu teeneline meistersportlane, kolmekordne NSV Liidu maletšempion ning kuulus seitse korda NSV Liidu võistkonda, mis võitis maleolümpia. Keres on kirjutanud maleraamatuid ning ta tegutses ka probleemmalega.